Saturday, March 12, 2016

Romanesco Cauliflower

お店で見つけた時、これブログに載せよ~♪と思ってルンルンだったのですが、レシピを調べてみたら、日本語の方がいっぱいある感じ。日本は何でも手に入るんだなぁ。。。
"WHAT IS THIS!?" this is what I said(loud) at the supermarket when I saw this vegetable. I have never seen it before in my whole life and I thought it looked more like an "artwork" than a "vegetable".


ロマネスコカリフラワー。
こんな芸術作品のような野菜を初めて見ました。びっくりしすぎて、初めてスーパーでこれを見た時、感動しました。
こっちのレシピはローストが多かったけれど、結局さっと湯がいて、硬めの歯ごたえの残ってる状態で食べました。おいしかったです。
ブロッコリーとカリフラワーが大好きなジュリは「気に入った」といってモリモリ食べてました。
Romanesco Cauliflower. It is so beautiful.
I just boiled it for about 3 minutes and we had it with roast chicken and veges. Julie loves broccolis and cauliflowers and she liked this fancy Romanesco cauliflowers too.


月曜は主人の誕生日だけれど、彼は出張なので、早めにお祝いしました。
と言っても、とうとう私も町で大流行の風邪にかかったようで、ひどい頭痛と腹痛の1日だったので、ローストチキンはお店から。パースニップと人参だけ家でローストして(ココナツオイルでしたらおいしかった)、ロマネスコカリフラワーを添えて。
I am off this weekend, I was thinking to make a nice dinner and a cake for Col's birthday. But I think I finally got sick. I was in bed most of the time today. So, Col got the chicken from the supermarket and I just roasted parsnips and carrots. Sorry, Col. I would like to bake something in Spring holidays.

ケーキもなしでごめんよ。
この大忙しの数週間が終わって春休みになったら、何か焼きたいです。

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