Boniettaは大好きなイングランドで出会ったあるうさぎの名前。 もともとは旅先や大好きなフリーマーケットやガレージセールで見つけたお気に入りのもの、趣味のクラフトについて書くブログとしてはじめましたが、2006年11月に娘が生まれ、2008年に主人の出身国であるカナダに移住。 現在は好きなものや趣味のことに加え、カナダでの子育てや生活文化などについて書いています。
Sunday, April 24, 2016
chocolate marshmallow
仕事のなかった金曜日に作ったおやつのマシュマロ。
日本に行った時に、母の棚にあったのを見つけて、欲しいとお願いして(ほぼ無理やり)もらってきたフォションのココアのもと。それを入れて高級チョコレート味にしました。
I made those chocolate flavoured marshmallows on Friday.
I used the hot chocolate mix(picture above) plus some coco powder to give flavour. I added it when the marshmallow was mixed and fluffed really well like I usually do when I use liquid extract. But I should have mix them in much earlier or should have made the sugar and coco melted in some hot water ahead and added it.
出来上がって、すごくいい香りで、楽しみに食べてみたら、じゃり、じゃりっと砂が入っているような触感。なんじゃ、これは。
そうか。。。
レモンのオイルを入れる時などはリキッドだから、気にしないで一番最後の過程で入れていたけれど、パウダー類、特に砂糖の粒が入っていたりすると、多分、少しのお湯にとかしてから早めに混ぜなくてはならないのかもしれない。
When we tried those marshmallow, we felt strange, something like eating a marshmallow that has some sand in it. I guess the sugar crystals in the coco mix didn't melt in marshmallow well and when we eat the soft and fluffy marshmallows, we can actually feel those crunchiness. :( Col didn't like it at all. Julie and I still eat them but feel strange(tasted good though).
勉強になりました。
じゃりじゃり感も、食べると癖になって、ジュリと私はパクパクいけるけれど、主人からは合格はもらえませんでした。次回は溶かしてみます。でも、濃厚でいいチョコレートの味が出ていました。
Well, I learned. I will make better ones next time.
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