今日はお食い初めをお祝いしました。ちょっと遅れての112日目。
おめでとう、ジュリエット。
出産祝いにいただいたうさぎの刺繍がかわいいファミリアのドレスを着ていつもよりちょっとお上品な感じのジュリです。
We celebrated Juliett's okuizome today. The ceremony called okuizome is performed in hopes that the child would never have to worry about food. okuizome is held 100days after birth. Babies only pretend to eat the food in this ceremony.
見よう見まねで準備しました。鯛の塩焼きとお赤飯、浅利のお味噌汁にかぼちゃの煮物とかぶの桜漬け。鯛を買うのなんて初めてで魚屋さんでドキドキしてしまった。すごく丁寧なお店の人のおかげで新鮮な鯛とぷりぷりの浅利を使って作ることが出来ました。
両親がとっておいてくれた私のお食い初めの時の食器を使ってお祝いしました。ジュリは着物といい、食器といい、ばぁばやマミーのを使えて幸せですね。
I prepared red snapper, red rice, clam soup, pumpkin, and pickled radish. This is the first time for me to cook red snapper. It was so delicious. The dishes in the picture are the same plates and bowls when my parents did this for me when I was a baby.
さて、主人がお赤飯をジュリの口元へ。
うーん、あまり興味なさそう。でもやだがることもなく、かぼちゃなんかは唇をペロペロなめてました。あと1ヶ月ちょっとで離乳食が始まります。楽しみだね。
ずっとジュリが食べ物に困ることなく幸せに暮らせますように。
My husband gave Juliett just a lick of each of the dishes. In another 40 days we will start giving her baby food.
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