Wednesday, May 22, 2013

"Burgers & (sliders)"

ケールを買いました。
体にすごくいい、といろんなところで聞くのでどんな味かと思って。
I bought Kale for the first time, I have heard that Kale was really good for your health and wanted to try it.

ジェイミーのレシピでは気軽に食べられそうなものが見つからなかったので、素材の味を楽しむために、あちこちで見かける「ケールチップス」を作りました。
オリーブオイルとシーソルトを絡めて、オーブンで焼くだけです。
I made Kale chips. It was so simple and good, the leaves turned sooooooooo crunchy.
Next time I would add less oil, but we enjoyed it very much.

すっごいサクサク。おいしかったです。あんまり強い香りや苦味とかもないし、食べやすかったです。ちょっとオイルつけ過ぎたかも、次回はもっと少なめに。

Cooking with Jamie
From "Jamie's America" by Jamie Oliver
"Burgers & sliders"  I don't have the book yet, I saw the recipe on Jamie's website.
I only made burgers.

楽しかった3連休の締めはハンバーガーで。
このハンバーグはジェイミーには珍しく、いろんなスパイスやハーブが入らなかったです。その代わりにパルメザンチーズがたくさん入って、パン粉の代わりにクラッカー、自分が普通に作るハンバーグとまた少し違って新鮮でした。
バーガーにつける、スパーシーマヨネーズのレシピも一緒にあって、作りました。
なかなかおいしかったですよ。ちょっとだけピリ辛で。普段はトマトケチャップとマスタードで食べるハンバーガー、ヨーグルトやレモン汁のいっぱい入ったソース(スパイシーマヨのこと)で食べるのはなかなか新しい感じでした
My image of Jamie is using many herbs and spices for his cooking, but for this burger(patty), I only needed sea salt and pepper, and Parmesan cheese. And instead of using bread crumbs, I needed crackers. It was very simple and I kind of liked the cheese favour in the patty.
I also made "spicy mayo" for the burgers too. Usually we use ketchup and mustard, so it was new to me to have the interesting sauce. The yogurt, spice and lemon juice made gave a nice flavour. 

ジュリはパンにハンバーグをはさんで食べるけれど、ケチャップもマスタードもバターも何もつけません。トマトやレタスはパンにはさんで一緒に食べるのが苦手で、全て別々にお皿に載せて分けて食べます。食べてくれるだけいいけれど。。おもしろい食べ方だなぁといつも感じます。子供って結構そうなのかな?みんないっしょに食べた方がおいしいと思うけれど、いつかはそうなるのかな。
Juliett eats hamburgers but she wants to put only a patty in buns(even no ketchup or mustard or butter), then eats lettuce, tomatoes, and cucumbers, cheese separately. She doesn't like to eat it together. I always think that is interesting way to eat, it is still good because she eats vegetables too though. I wonder someday she will find it is delicious to eat all together?


No comments: