Wednesday, April 08, 2015

beavertails and cream puff swans


ジュリが「白鳥を見たから、白鳥のシュークリームを作って。」と言って、「そうだねぇ、ビーバーを見たお祝いもしなきゃねぇ。」と言うことになりました。
白鳥は何度も見たことがあったけれど、ジュリは今回とても印象深かったよう。
Julie said, "mommy, could you make the swan desserts because we saw swans!"
Then we thought we should make something beaver-ish too for our first beaver watching.

ビーバー、ビーバー。。。
と、検索していたら、どうやらカナダの東側発祥の「ビーバーテイルズ(ビーバーのしっぽ)」という食べ物があるらしい。油で揚げたビーバーのしっぽのような形をした平らなパン?ドーナッツ?みたいなの。
Beavers... I looked up Internet and found that they had sweets called "beavertails", which are a kind of fried flat bread with sweets on top(Nutella and banana slices, cinnamon sugar, whipped cream and chocolate, etc.).

うちは揚げ物をしないので、ベイクでできるレシピを探して、何となく作ってみました。
シナモンシュガーをたっぷり振りかけて。
I don't like frying food in oil at home, so I looked for recipes of non-fry beavertails-ish sweets.
I baked whole wheat bread with sugar and cinnamon on top.


でも、見たレシピが全粉粒100パーセントので、それで作ったら、なんだか不評でした。半分半分にすればよかったかな。生地に甘さが足りなかったか、それともオリーブオイルを使ったからよくなかったか。。。
Maybe I should have made with half whole wheat and half flour, 100% whole wheat bread wasn't that popular in my family. :( 

ま、とりあえず、ビーバー見られて良かったね、のお祝いです。
Anyways, this is our first beaver spotting celebration. :)  



そして、ジュリが水泳に行っている間に、 ジュリリクエストの白鳥シュークリームも。
ちょっと白鳥って言うより焼けて茶鳥、なんだけれど、これは好評でした。
I also baked cream puffs and made the swan heads with leftover mixture.
We all liked these swans very much, yum!





No comments: