Thursday, May 15, 2014

10th anniversary!

「10年目の結婚記念日にスウィートテンダイヤモンドを」ってコマーシャルをほぇぇぇ。。。と見て憧れていた自分が懐かしい。

私たちも今日結婚10周年を迎えました。
出会った日を入籍日にしたので、主人と出会ってからは12年。なんとまぁ。
It's our 10th anniversary today.
We officially married exact 2 years after we met, so Col and I have been together for 12 years. :)
WOW!


 この10年、夫婦で家族でいろいろな経験をして、泣いて、怒って、励まして、乗り越えて、笑って。その間に5回も引越しをして、その度に3人ぼっちになって。
新しいところで1から始めて、少しずつ慣れて心を開いていった場所をまた去って、1からやりなおし、それはとても辛かったし、すごく気力がいるけれど、そのおかげですごく家族の絆が深まって、夫婦・家族がはいつもどこに移っても、心が一番安心する場所でした。 主人と私も10年前よりもずっとお互いのことを分かり合って思いやれる関係を築けるようになったと思って、感謝しています。
Through this 10 years, we(and Julie) experienced lots of things together, we moved 5 times too.
To me, my family is always the safest and happiest place. I think we have been working hard and becoming a better couple and family and we will be much better in the future. I believe that our bond is much stronger than the one we had 10 years ago.
 
そして、私たちをいつも見守って支えてくれている両親たち、家族、友達、みなさんに感謝します。
どうもありがとう。
これからもより良い夫婦・家族に成長できるように努力しながら年を重ねていきたいです。
Thanks to our parents, family, and friends, who support us.
We look forward to our next 10 years.

さて、スウィートテンダイヤモンド。
主人はジュエリーを選ぶセンスが良くないし、私はジュエリーをつけない人。
ダイヤモンドの代わりに3人で楽しめる旅行にしようと言うことになり、計画しています。
In Japan, it was quite popular for husbands to give 10 diamonds ring to their wives for 10th anniversary, I remember the jewel stores TV commercial very well.
BUT, I am not a jewel person. :) Instead of giving expensive gifts each other, we decided to go on a trip, of course with Juliett, to somewhere special this summer.


今日は学校&サッカー、私も午後はボランティアとベビーシッターと。
なので、素敵なご馳走は全く作れなかったけれど、せめてデザートだけと思って、昨日の夜にパブロヴァ焼いておきました。ちょっといつもと違うのにしようと思ってジェイミーじゃないレシピでメレンゲを焼いたら実は失敗して、中が心配なほどしっとりしていてやっぱりいつものジェイミーので焼きなおしました。
写真はレモンカード。初めて作ってみたけれど、これは砂糖の量をかなり減らして成功。酸っぱさのあるいい感じのができました。
Julie\Col had soccer after supper, I did volunteer at school in the whole afternoon today.
I did not make a fancy meal for dinner but I wanted to have a nice dessert, so I baked meringue for pavlova last night. I used a recipe I saw on the internet(it looked fancier). I shouldn't have done something unusual. The meringue turned out too moisture/not cooked well?  We worried eating the too soft meringue, so I baked another one with Jamie's recipe I usually use. :)
The picture is lemon curd I made for the first time, I reduced sugar about half, then it tasted real good, very tart, Col and I both liked it a lot!

4 comments:

SJB said...

Happy 10th Anniversary! We wish you much love, happiness & good health in your future years.

eriko said...

Thank you very much, SJB.
Thank you so much for your lovely card and gift too. We very much appreciate your great support.

We are hoping to have a day trip to Jasper this long weekend but it looks like we will have rainy days. Hope you will have a wonderful long weekend!

HIRO said...

おめでとうございます!!

eriko said...

HIROさん、どうもありがとうございます。
体調、どうですか?メールしますね。
どうぞいいロングウィークエンドをお過ごしください~!