お友達ご夫婦に食べてもらうため、私にできる限りの「上品なあんぱん」を作ったつもり。
あんこの量も生地の重さもしっかり計って(いつもは適当)同じような大きさにしたし、丁寧に作ったつもりなんだけれどなぁ。。。
何だかやっぱりいびつなあんぱんたちになりました。でも喜んでもらえました。主人も「今日のはパン屋さんのみたいだねぇ」って。
食べやすい小さめのあんぱん作り、もう少し練習です。
I made Anpan(red bean paste bread) for our friends. I made them very carefully and even weighed paste and dough and made them similar sizes. I wanted to make them perfectly nice, but, well, I need more practice.
But good thing is that they always taste good even their shapes aren't beautifully round.
今日はお昼になってもマイナス1℃までしか上がらず、私の5月への期待を大きく裏切って、朝からずっと雪がちらつく1日でした。なんてこった。週末も雪みたいです~。
It was cold today, flurry snow all day. :(
It sounds like we will have more light snow this weekend.
It is a "Golden Week" in Japan, people enjoy beautiful green, flowers, and warm weather. I really miss Spring in Japan.
日本はゴールデンウィーク、ですね。
いいお天気とたくさんの緑に恵まれた楽しい週末になりますように!
日本の美しい春が恋しいです。
No comments:
Post a Comment