Saturday, January 19, 2013

"Stuffed Cypriot Chicken"

cooking with Jamie
From "Jamie Oliver's Meals In Minutes" by Jamie Oliver
p118,119 " Stuffed Cypriot Chicken"

この間使ったフェタチーズの残りをどう使おうか考えていた時に見つけたレシピ。
鳥の胸肉にイタリアンパセリ、バジル、サンドライドトマト、にんにくとフェタチーズをはさむもの。
I was looking for a recipe that uses feta cheese because I had left over from the beet salad and found this recipe.


サンドライドトマトは、オリーブと一緒にパンに入れて焼いたことがあって、その後使い道がなくて棚に眠っていたのでこれも使い切れて良かった。レシピではオイル漬けのものだったのだけれど、私の持っていたのは乾燥したのだったので、オリーブオイルに漬けて柔らかくしておきました。
It says "jarred sun-dried tomatoes" for the ingredients but I only had a bag of sun-dried tomatoes, so I let them soaked in extra virgin olive oil for a while.

使った胸肉が厚すぎた、火が通るのにすごく時間がかかりました。
でも、ローズマリーと鶏肉の焼けるにおいはすごくいいにおい。においをかいで主人とジュリが台所に吸い込まれてきました。
I think my chicken was too thick, it took much longer time to cook, but it smelled really good while I was cooking in the pan, Col and Juliett were curious what I was making.

薄いお肉のほうがうまくハーブ類を中に保つことができたと思う、その点で厚いのを使ってしまったのは失敗、でも、私はおいしいなぁと思いました。フェタチーズの塩気とハーブの香りがお肉とうまく合っていました。カロリーもそんなに高そうでないし、うちは食事はお肉といったらほとんど鶏肉なので、フェタチーズが手に入らなくても別のものを詰めて似たようなものを作れるな、と。
主人はにおいですごくワクワクした割りに普通の味だった、とのこと。もっとローズマリーがきいて欲しかったそう。お肉がジューシーで柔らかかったのは気に入ったようです。
It was a bit hard to hold the stuffing in the chicken, I really should have bought thinner ones.
Except that, it went well, and I am not a big fan of chicken breast because it is dry( Col likes chicken breast that's why we always buy it), but this chicken was very juicy and soft, I liked it.
Feta cheese's saltiness and many herbs made good taste. I also thought that using this stuffing idea, I could make something different more reasonable(without using a bit expensive feta).
Col said that he was really excited when he smelled it but it tasted OK not as exciting as the smell. But he liked the juiciness.

この本は普通のレシピブックと少し違って、デザートを含めた1回分の食事のレシピがまとまって載っています、食事のアイディア50セット。今回のチキンはそれをメインに、副菜としてアスパラとトマトの炒め物、キャベツのサラダ、パン、オレンジのドリンク、そしてアイスクリームのデザート、これがセットで、レシピはそれぞれ一つ一つを説明しているのではなくて、この全てを作るためにはじめはこれを準備しておいて、まずチキンをここまでやったら野菜に取り掛かって、またチキンに戻ってね、パンを温めて、さっきここまで準備した野菜を炒め始めてね、。。。と、その食事全ての準備がリズムに乗って進むよう書いてあるのです。始めて見た時はこういうレシピの書き方って新鮮でおもしろいな、と思いました。
この本のレシピはいくつか今までに作ったことがあるけれど、未だにまるまる一食作ったことはありません。いつか特別な機会にやってみたいです。
This book is different from his other recipe books, he shows 50 meals(main, salad, dessert, and extra) in this book. The other dishes Jamie included with this chicken were "pan-fried asparagus & vine tomatoes" , " cabbage salad ", "flat breads",  "St. Clement's drink", "vanilla ice cream float". In this book, the all the ingredients and the all the instructions are included for the entire meal.
Someday I would like to try making a whole meal.  

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