Cooking with Jamie
From"Jamie's Food Revolution" by Jamie Oliver
p52,53 "Mini Shell Pasta with a Creamy Smoked Bacon and Pea Sauce "
今週は学校に3回ボランティアで行って他にも少し行事があったので、私にしては珍しくバタバタ。
その合間に作ったのは、簡単で基本的なものがいっぱいのっている、「フードレボリューション」からこのパスタ。
I have been unusually a bit busy this week, I did 3 days volunteer at Juliett's school that's mainly why.
So, I was looking for something I could make very quick and easy for supper.
Quick and easy and basic... "Jamie's Food Revolution" is a good for that kinds of occasion. It has lots of easy recipes in it.
すっごい簡単。
これであの大量ミントを全て使いきり、無駄にしなかったこと嬉しい大満足の1品でした。
あと、この小さなシェルパスタを使ったことがなかったけれど、ころころ、グリーンピースと同じくらいの大きさで、すごく食べやすくて、ジュリは時々シェルの中にお豆が入っているのを見つけると嬉しそうに食べてくれました。
ベーコンとパルメジャンで塩気はあるのだけれど、私は醤油を数滴かけたいような、そんな感じでした。(実際、次の日ランチで残りを食べた時には、チーズでなくて醤油を数滴。おいしかったです。)
First of all, I was so glad that I used all the big bunch of mint. Yay!
I had never cooked such small shell pasta before, I found it was very quick and fun to eat.
Juliett liked to find the ones which had peas in the shells accidentally, she liked the pasta too.
To be honest, I liked to add a few drops of soy sauce instead of adding Parmesan or salt. I did that to my left over lunch day after, it was delicious!
。。。あまりに簡単すぎるので、一緒に昨日これまた初めて自分で買って調理したこちらを。
This is not from Jamie's recipe, but I had never bought/cooked Brussels sprouts before, so I took photos of them.
ブラッセルスプラウト、芽キャベツ。
どんなものか、少しだけ買って、適当に紫たまねぎとちょっとベーコンとローストしました。
少し焦がしてしまった。一緒にポテトとローズマリーもローストしていて、その温度が高かった。
I didn't know what to do with them, I didn't see many recipes from Jamie's books, so I just roasted them with a red onion and some pieces of bacon. I was roasting potatoes and rosemary at the same time and I roasted them too much, some thin onion pieces burnt a bit.
主人は絶賛でしたよ、懐かしいのだとか。子供の時に食べたんでしょうね。
私は、小さいキャベツかと思って食べたら、なんかおいもみたいにもっさりしていて。。。好きな感じではないですね、 でもそう決めるのは早いので、また別の調理方法で試してみようと思います。見た目はかわいいし、それにそれが生っているようすはこれまたおもしろい、あんな感じの鈴の楽器、見たことあるような。。。
Colin liked them, he said that he felt nostalgia. I expected that they were like cabbage but they were more like potato-ish, a bit mushy? I don't know, I thought I wasn't a big fan of them but before saying that I should cook them with different recipes again, maybe next time I will boil them?
But they were cute. I saw photos how they grow on the internet and they looked like a music instrument, a stick with lots of bells one.
私は、白玉ねぎがなくて紫を使ったのだけれど、それが甘くて本当においしくて、そっちに感動。考えてみれば、今回紫たまねぎも買ったの初めてかも。ジェイミーのプロジェクトを始めておもしろい野菜やハーブたちが加わるようになりました。
ローストベジタブル、今までパースニップとにんじんとポテト類しかしたことがなかったけれど、紫たまねぎ、これから主要メンバーになりそうです。
I didn't have yellow onions that's why I used the red onion, and they were so good and so sweet!
I didn't know that, I had never bought red onions either before, so it was a great thing to know.
I like to roast parsnips, carrots, and potatoes, but from now I will add red onions too!
No comments:
Post a Comment