Friday, February 15, 2013

"The Best Prawn and Parsley Frittata" / "Apple Salad"

Cooking with Jamie
From "Jamie's Italy" by Jamie Oliver
p 44, 45 "la migliore frittata di gamberetti e prezzemolo - the best prawn and parsley frittata"
From "Jamie Oliver's Meals In Minutes" by Jamie Oliver
p258, 259 "Apple Salad"

フリッタータ。
聞いたことはあったけれど、作ったことはありませんでした、と言うか、作ってみて今も思うのがフリッタータとスパニッシュオムレツとの違いって何だろう。。。ということ。材料かな?
Frittata... I had heard the name before but I hadn't made it. 
"Jamie's Italy", this book's recipes need many ingredients that we can't get easily or we can't afford, such as interesting cheese and seafood, that's why I hadn't tried any recipes before.
This recipe needs "fresh" prawn, we can't get it fresh here, but we got frozen raw shrimp, so I decided to use it for this recipe.
Shrimp is one of my most favourite foods, so I know fresh ones are much much better and have wonderful texture. Maybe in the future, if we live a bit close to ocean, I can make it with fresh ones 

このレシピでは卵の中に具を入れて、少しだけフライパンで焼いて、それから熱したオーブンの中でまた更に焼きました。ジュリも食べるので最後にかける唐辛子はなしで(大人はあとで)。
海老は新鮮なのを、と言うことだったけれど、それはここでは無理なので、過熱していない海老を凍らしてあるものを解凍して使いました。
レシピに「薄いのはフリッタータじゃないよ、2.5センチくらいいこうよ」って書いてあって、たまごを6個も使って海老もごろごろ入っているから厚くなるかなと思っていたけれど、私のフライパンがかなり大きくて、もちろん卵は広がって。。。薄くなってしまいました、私のは2センチくらい。
In the recipe, he says "Any thinner and it's not a frittata. Any thicker and I think it gets frumpy." and he suggests about 1 inch thick. I thought using 6 eggs and lots of shrimps easily made 1 inch thickness but my pan was too wide..  mine was about 2cm, a little bit thinner.

でもこれすっごくおいしかった。みんなであっという間にペロリ。
新鮮な海老を使ったら更にもっとプリプリしていておいしいんだろうな。
イタリアンパセリがいい味を出してました。これは、次からもっといろんなものを入れられるな。海老と卵いっぱいはコレステロールが高そうなイメージ。もっと野菜が入るといいかな?
でもオムレツにジャガイモやマッシュルームなんかは入れて作ったことがあったけれど、海老、そして特にパセリは新しくてとってもおいしかったです。もう少し焼き目をつけても良かったかな。
It was delicious! We all liked it a lot. Lots of parsley was a great idea.
But I wondered what is the difference between Frittata and Spanish omelet... I have made Spanish omelet - like thick omelet with potatoes and vegetables... I don't know.
I could have made it a bit goldener. It was very easy and good, I am sure that I will make again and again (maybe add more vegetables?).

そして、サラダ。
このサラダ気に入りました~!今まで作ったジェイミーレシピで1番かも!
まず嬉しいのが、この間から家族ではまっているライ麦フラットブレッドを使うこと、あの大きいのはすぐにスナックに食べきってしまって、IKEAで小さいのを見つけて買ってきました。
このライ麦パンにクリームチーズを塗って、そこに黒胡椒とレモンゼストをかけて。。。この時点で色のきれいさに作っていて感動。これは何気にアートだ!と一人ウキウキ。
こういうサラダはいいですね、 作っているうちに楽しくなってくるし、きれいな色合いに食欲もそそります。
I love this salad!
The beautiful colours, especially when I was adding zests of lemon on the crispbread with cream cheese and black pepper... I thought it was a kind of art. It was so beautiful and made me feel so happy making this salad.  

見た目が良すぎな素敵サラダ。

食べ応えもあり、いろんなおもしろい食感あり、花マル。
ジェイミー、ありがとう!
It had many different textures and it was fun to eat. Maybe this is the most favourite of this project so far, I love it, Thanks Jamie!



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